Taustaa blogista

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien yhteinen blogi nostaa esiin näkökulmia pakolaiskriisiin eri maista. Liikkeellä on historiallinen määrä ihmisiä, jotka hakevat turvaa ja mahdollisuutta parempaan elämään. Akuutin tilanteen lisäksi kyse on pidemmän aikavälin murroksesta. Esiin nousevat kysymykset, ongelmat ja ratkaisumallit vaihtelevat paikoissa, joiden läpi kotimaastaan pakoon lähteneiden ihmisten tie kulkee.

Monet kulttuuri- ja tiedeinstituutit ovat pysyvästi läsnä pakolaisten reittien varrella Euroopassa ja maailmalla. Eri instituuttien tekstit avaavat käsillä olevaa muutosta ja ajankohtaisia ilmiöitä niin paikallisesti kuin yleisellä tasolla. Pyrimme osaltamme piirtämään näkyväksi pakolaiskriisin monet kasvot.

Eri tavoin aihettaan käsittelevät itsenäiset tekstit edustavat aina kirjoittajansa omia ajatuksia. Tämä moniääninen alusta kokoaa yhteen myös instituuttien omissa kanavissa julkaisemia pakolaiskriisiä käsitteleviä kirjoituksia. Blogia ylläpitää Suomen Lähi-idän instituutti.

Suomen kulttuuri -ja tiedeinstituutit

Suomen Lähi-idän instituutti

Suomen Rooman-instituutti

Suomen Benelux-instituutti

Suomen Saksan-instituutti

Suomen Ateenan-instituutti

Suomen Pietarin instituutti

Suomen Lontoon instituutti

Suomen Viron-instituutti

Institut Finlandais

finnagora_cmyk-negative

Suomen Madridin-instituutti

 

FININ_logo